Krep hamuru icin:
1 su bardagı süt
1 su bardagı su
1.5 su bardagı un
1 yumurta
1 tatlı kasığı kuru maya
1 tatlı kasığı seker
1 cay kasığı tuz
Şerbeti icin:
2 su bardagı su
2 su bardagı seker
Çeyrek limon
Ici için:
Dövülmus ceviz
Yapılışı:
Once krep hamurunu yapalım.
Mayayı ılık suda şekerle birlikte eritelim. Icine yumurta tuz süt ve unu ekleyıp katı bir krep hamuru yapalım ve mayalanması ıcın bir saat dinlendirelim.
Şerbeti de yaklaşık 15 20 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım.
Hamur mayalanınca teflon tavaya Yag koyup kızdıralım. Hamurdan bir kasıp hamur koyup kasıkla duzelterek kucuk krepler yapıp bir tarafını tek pişirelim.
Tek tarafı piştikten sonra bır tepsıye alıp soğutalım.
Her birine bir kasık ceviz ıcın koyup ıkıye katlayalım.
Tavaya bol sıvıyag alıp kızdıralım. Hamurları ıcınde güzelce kızartıp soğuk şerbete atalım.
Bıraz çektikten sonra servis tabagına alalım.
0 yorum oku/yaz:
Yorum Gönder
Fikirleriniz bizim için önemli