Iç pilav

Malzemeler:
2 su bardagı pirinç
Yarım kilo kemiksiz dana eti
1 su bardagı badem
1 çay bardagı nohut
Yarım demet maydanoz.
Yarım çay bardagı sıvıyag
2 kasık margarın
Tuz
Karabiber 
Yenibahar
Yapılışı:
Etlerımizi düduklude yarım saat haslayıp suyunu pılava kullanmak ıcın bir kaba alıyoruz. Nohutumuzu da haslıyoruz.
Kaynar suyun ıcıne pirinci koyup bır tutam tuz atıp bekletiyoruz.
Haslanmıs etlerı teflon veya seramik bır tencere alıp sıvıyag ve margarinle kızartıyoruz. Icıne bademleri de koyup pembelestiriyoruz.
Icıne suzdugumuz pirinci ekleyip biraz çevirdikten sonra nohutu da ekleyip tuz ve baharatlarını atıyoruz.
4 su bardagı su ekleyıp kısık ateşte pişiriyoruz.
Piştikten sonra kıydığımız maydanozu da ekleyıp karıstırıyoruz ve servis tabağına aliyoruz 
Afiyet olsun

0 yorum oku/yaz:

Yorum Gönder

Fikirleriniz bizim için önemli

 

SEVGİM MUTFAK COPYRIGHT©2014-2015. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. WEB TASARIM:BELLA DESIGN