Gül boregı

Malzemeler:
4 adet yufka
1 cay bardagı süt
Yarım cay bardagı sıvıyag
2 yumurta ( bır yumurtanın sarısı ustune sürülecek)
Iç harcı ıcın:
250 gram peynir
5-6 dal maydanoz

Yapılışı:
Yufkaları 4 e bölüyoruz. 
Yumurta, süt ve sıyıyagı cırpıp hazırlıyoruz.
Maydanozu dograyıp peynirle karıstırıyoruz.
Her yufka parçasına bu harçtan surup geniş tarafına cızgı seklinde peynır harcı koyup rulo seklınde sarıyoruz.
Ruloyu da Gül seklınde sarıp yağlı kağıt Serılmıs tepsıye alıyoruz. Ustune yumurta sarısı surup 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afıyet olsun.

0 yorum oku/yaz:

Yorum Gönder

Fikirleriniz bizim için önemli

 

SEVGİM MUTFAK COPYRIGHT©2014-2015. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. WEB TASARIM:BELLA DESIGN