Perde pilavı

Malzemeler:
1 adet tavuk göğsü
1 su bardagı badem 
1 çay bardagı cam fıstığı
Yarım çay bardagı kuş üzümü
2 su bardagı pirinç
Karabiber 
Tuz
Yenibahar
Hamuru icin:
1 yumurta 
1 çay bardagı yoğurt
1çay bardagı sıvıyag
2 su bardagı un
1 çay kasığı kabartma tozu
2 kasık margarin
Yapılışı:
Once tavuk etini küp küp dograyıp ustune bir bardak su koyup bır tutam tuz atıp haslıyoruz.haslandıktan sonra suyunu pilava kullanmak ıcın süzüyoruz. Ustune 3 kasık sıvıyag koyup tavuğu kızartıyoruz ustune bir çay kasığı karabiber ve yeni baharı ekleyıp badem ve cam fıstığını ekliyoruz. Hepsi pembelesince tabağa alıyoruz ve aynı tavaya pirinci koyup biraz çevirdikten sonra tavuk suyunu ekleyıp biraz çiğ kalacak sekilde pişirip soğutuyoruz.
Hamuru:
Yumurta sıvıyag tuz ve yoğurdu koyup unu azar azar ekleyerek yumuşak bır hamur hazırlıyoruz. Sonra hamuru bıri büyük biri de kucuk olan ıkı bezeye ayırıyoruz. Büyük olan bezeyi açıp pişireceğimiz kaba margarin sürüp istedıgımız sekli vererek badem yapıstırıyoruz. Hamuru kabın icine yerlestırıyoruz. Pilavın yarısını boşaltıp bademli harcın da yarısını ekliyoruz ustune bi daha pilav bi daha harç koyarak dolduruyoruz. Ve son kalan hamuru da ustune serip iyice kapatıyoruz ve 200 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz. Piştikten sonra servis kabına ters çeviriyoruz. 
Afiyet olsun

0 yorum oku/yaz:

Yorum Gönder

Fikirleriniz bizim için önemli

 

SEVGİM MUTFAK COPYRIGHT©2014-2015. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. WEB TASARIM:BELLA DESIGN