Revani

         Malzemeler:
2 su bardağı irmik
3 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı toz seker
1 su bardağı Yag 
1 paket vanilya 
1 buçuk paket kabarma tozu
Bıraz portakal kabuğu rendesi
Aldığı kadar un
Şerbeti icin:
4 su bardağı seker 
3 su bardağı su
1 çay kasığı karbonat
Bir dilim limon
Yapılışı:
Yumurtayla sekeri vanilyayı cırpıyoruz. Icıne yoğurdu ve yağı koyup onunla cırpıyoruz. Ustune irmigi aldığı kadar unu ve kabartma tozunu bi çay kasığı karbonat da ekleyip cok cıvık olmayan bır harç hazırlıyoruz en son portakal kabuğu rendesini de ekleyip tepsiye koyup 180 derecelik fırında 45 dakika pişiriyoruz. Şerbeti de ıyıce kaynattıktan sonra bıraz ılımasını bekleyıp ustune döküyoruz .Afiyet olsun

0 yorum oku/yaz:

Yorum Gönder

Fikirleriniz bizim için önemli

 

SEVGİM MUTFAK COPYRIGHT©2014-2015. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. WEB TASARIM:BELLA DESIGN