3 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilin
150 gr. margarin
1 çay bardağı süt
3- 3,5 su bardağı un
İç malzemesi:
3 adet olgun muz
1 su bardagı ceviz içi
Yapılışı:
Yoğurma kabına, oda sıcaklığında yumuşamış margarin, pudra şekeri ve vanilin alınıp çırpılır. Üzerine yumurtalar, süt, yoğurt, nişasta ve kabartma tozu ilave edilip özleşene dek karıştırılır. Un azar azar eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğrulur. Gerekirse un ilavesi yapılabilir.
İç malzemesi için, muzlar çatalla iyice ezilip, cevizler eklenir.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır avuç içine açılıp iç malzemeden bir tatlı kaşığı konularak kapatılır. yuvarlayarak şekillendirilip, yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
Tepsi kurabiyeler ile dolduğunda önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında pişirilir.
Yapılışı:
Yoğurma kabına, oda sıcaklığında yumuşamış margarin, pudra şekeri ve vanilin alınıp çırpılır. Üzerine yumurtalar, süt, yoğurt, nişasta ve kabartma tozu ilave edilip özleşene dek karıştırılır. Un azar azar eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğrulur. Gerekirse un ilavesi yapılabilir.
İç malzemesi için, muzlar çatalla iyice ezilip, cevizler eklenir.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır avuç içine açılıp iç malzemeden bir tatlı kaşığı konularak kapatılır. yuvarlayarak şekillendirilip, yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
Tepsi kurabiyeler ile dolduğunda önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında pişirilir.
0 yorum oku/yaz:
Yorum Gönder
Fikirleriniz bizim için önemli