Maklube

Malzemeler:
Yarım kilo kemiksiz et
2 su bardagı pirinç
2 adet patates 
2 adet havuç
1 çay bardagı bezelye
Tuz, karabiber,sıvıyag
Yapilişi:
Pirince tuz atıp kaynar suda bekletiyoruz.
Eti derin bir tencerede haslandıktan sonra Yag koyup kızartıyoruz.
Diğer sebzeleri de küp küp dograyıp baska bir tencerede kızartıyoruz. 
Hepsini kızartıp hazırladıktan sonra biraz tuz ve karabiber serpiyoruz. 
Pirinci suzup yarısını etin üstünü kapatacak sekilde serpiyoruz.
Onun ustune kızarttıgımız sebzeleri de boşaltıyoruz. En üste yine pirinci döküp üstünü kapatıp 4 bardak su döküyoruz. Suyunu çekene kadar pişirip istediğimiz sekilde servis ediyoruz.
Afiyet olsun

0 yorum oku/yaz:

Yorum Gönder

Fikirleriniz bizim için önemli

 

SEVGİM MUTFAK COPYRIGHT©2014-2015. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. WEB TASARIM:BELLA DESIGN