1 kılo ciğer
4 adet sıvrı bıber
1 adet kuru soğan
5 adet domates
1 tatlı kasığı domates salcası
1 tatlı kasığı pul biber
1 cay kasığı karabiber
4 yemek kasığı sıvıyag
Tuz
Yapılışı:
Cıgerlerin üstünü geçecek kadar su koyuyoruz.
Bır tutam tuz atıp orta harlı ateşte suyunu cekene kadar pişiriyoruz.
Suyunu çekince üzerine baharatları ve kucuk kucuk dogradıgımız soğanı eklıyoruz. Soğan kızarınca salçayı koyup göz göz olana kadar pişiriyoruz.
Sonra bıberinı ekleyip bıraz çeviriyoruz.
Soyulmuş domatesleri de küp küp dograyıp ekliyoruz. Ve kapağı kapalı sekilde 15 dakıka daha pişirip servis ediyoruz.
Afiyet olsun
0 yorum oku/yaz:
Yorum Gönder
Fikirleriniz bizim için önemli