Pırasalı borek

Malzemeler:
1 kilo pırasa
1 çay bardagı sıvıyag
2 yumurta
1 cay bardagı süt
1 tatlı kasığı domates salçası
4 adet yufka
1 kahve fincanı su
Tuz
Yapılışı:
Pırasaları yemeklık dograyıp 3 kasık sıvıyagda kızartıyoruz. Salçayla tuz ekleyıp salçanın kokusu çıkana kadar karıstırıyoruz. Suyu ekleyip kapağı kapalı sekilde 10 dakıka pişiriyoruz.
Yumurta süt ve sıvıyagı bır kâseye alıp cırpıyoruz.
Yufkaları da açıp ıkıye bölüyoruz. 
Düz tarafına harçtan fırçayla surup pırasa koyuyoruz ve rulo yapıyoruz.
Tepsinin ortasından başlayıp kendı etrafında çeviriyoruz.
Yufkaların hepsini aynı sekilde sarıyoruz.
Ustune de Sutlu harçtan surup yumurta sarısını da sürdükten sonra fırına atıyoruz.
Afıyet olsun

0 yorum oku/yaz:

Yorum Gönder

Fikirleriniz bizim için önemli

 

SEVGİM MUTFAK COPYRIGHT©2014-2015. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. WEB TASARIM:BELLA DESIGN