Kızartma içli köfte(ırok)

Malzemeler:
Hamuru ıcın:
5 su bardagı kısırlık
100 gram iki kere çiğ koftelik et
2 haslanmıs patates 
2 yumurta
2 yemek kasığı un
1 tutam kısnıs
Tuz
Iç harcı ıcın:
500 gram kıyma 
3 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
1 tatlı kasığı pul biber 
1 tatlı kasığı karabiber
Yarım cay bardagı sıvıyag
1 tutam tuz

Hazırlanısı: 
Once iç harcı hazırlamamız gerekiyor. Cunku koftelerı doldurmak ıcın soğuması gerekiyor.
Soğanları rondodan gecırıp suyunu ıyıce sıkıyoruz. Tavaya alıp uzerıne sıvıyagımızı ekleyıp pembelestiriyoruz. Sonra kıymamızı ve baharatlarımızı ekliyoruz. Bır tutam tuz atıp ıyıce kavuruyoruz. Sonra ateşten alıp soğumaya bırakıyoruz. (Koftelerımızın yırtılmaması ıcın soğuması gerekır)

Hamuru ıcın bulguru soğuk suyla ıslatıyoruz. 
Yarım saat dınlendıkten sonra uZerine cekılmıs etı yumurta ve unu eklıyoruz. Hasladıgımız patatesi de sıcakken eklıyoruz kı bulgur daha ıyı yumusasın. Kışniş ve tuzunu da atıp elimizi suyla ıslatarak ıyıce yoguruyoruz.
Hamurumuzdan kucuk parçalar alıp acıyoruz ve ıcıne bı çorba kasığı kadar harç bırakıp yuvarlıyoruz.
En son kızgın yağda kızartıp servis ediyoruz.
Afıyet olsun.



0 yorum oku/yaz:

Yorum Gönder

Fikirleriniz bizim için önemli

 

SEVGİM MUTFAK COPYRIGHT©2014-2015. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. WEB TASARIM:BELLA DESIGN