1 çay bardagı irmik
1 çay bardagı pudra sekeri
Yarım çay bardagı sıvıyag
100 gram margarin
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 kasık kakao
Aldığı kadar un
Şerbeti icin:
3 su bardagı su
3 su bardagı seker
3 damla limon suyu
Süslemek ıcın:
Hındıstan cevizi
Yapılışı:
Ilk once şerbeti kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
Yumurtayla sekeri derin bir kaba alıp cırpıyoruz. Icıne vanılya kakao ve sıvıyagı eklıyoruz. Biraz karıştırıp ırmik ve margarini de ekliyoruz.
Yumusamıs margarini de ekledikten sonra unu ve kabartma tozunu ustune ekleyıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoguruyoruz.
Hamur kıvamını alınca yuvarlak bezeler yapıp parmakla ortasına bastırarak tepsıye dızıyoruz.
180 derecelik fırında yaklaşık yarım saat pişiriyoruz.
Piştıkten sonra fırından çıkarıp şerbetini döküyoruz. Şerbetini cektıkten sonra parmağımızla yaptığımız kucuk çukura hındıstan cevızı koyup servıs edıyoruz.
Afıyet olsun.
0 yorum oku/yaz:
Yorum Gönder
Fikirleriniz bizim için önemli