Fırında Tavuk Dolması

Malzemeler:
1 adet tavuk
1 su bardagı pirinç
1 çay bardagı badem
1 çorba kasığı kuş uzumu
Bırkac dal maydanoz
2 çorba kasığı yoğurt 
3 çorba kasığı sıvıyag 
1 tatlı kasığı salça
Karabiber
Yenibahar
Tuz
Yapılışı:
Pırıncı kaynar suda bır tatlı kasığı tuz atıp 15 dk bekletıyoruz.
Sonra bademleri sıvıyagda kavurup ıcıne pırıncı kuş üzümünü karabiber Yenibahar ve tuz atıp bıraz çig kalacak sekilde pişiriyoruz.
Tavugu ıyıce yıkayıp ıcıne ve dışına tuz ve karabiber sürüp ovuyoruz. Harcı ıcıne doldurup dıkıyoruz. Sonra salça ve yoğurdu karıştırıp ustune sürüyoruz ve 250 derecelik fırında yaklaşık 45 50 dk pişiriyoruz.
Afıyet olsun


0 yorum oku/yaz:

Yorum Gönder

Fikirleriniz bizim için önemli

 

SEVGİM MUTFAK COPYRIGHT©2014-2015. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. WEB TASARIM:BELLA DESIGN