Kabak meftunesi

Malzemeler:
Yarım kilo kıs kabağı
250 gram kemikli et
1 tatlı kasığı biber salcas
1 çorba kasığı domates salçası
6 diş sarımsak
1 çay bardagı taze sumak veya bir limonun suyu
Sıvıyag
Yapılışı:
Etleri tencereye alıp pişiriyoruz. Sonra üzerine biraz yag koyup kızartıyoruz ve salçaları ekliyoruz. Salçalar da kızardıktan sonra küp küp dogradıgımız kabakları ekliyoruz. Sarımsakları da dograyıp ıcıne atıyoruz. Sumagın icine tuz atıp 2 bardak sıcak suda biraz beklettikten sonra süzüyoruz ve suyunu kabağın ustune alıyoruz.
Üstünü gecene kadar su ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Kabak ve Et'ler piştikten sonra ateşten alıyoruz ve sıcakken servis ediyoruz. 
Afiyet olsun


0 yorum oku/yaz:

Yorum Gönder

Fikirleriniz bizim için önemli

 

SEVGİM MUTFAK COPYRIGHT©2014-2015. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. WEB TASARIM:BELLA DESIGN