Îmâm sarığı

Malzemeler:
Keki icin:
4 adet yumurta
1 su bardagı toz seker
1 çorba kasığı sıvıyag
1 su bardagı un
1 vanilya
3 çorba kasığı kakao
3 çorba kasığı su
Yarım pAket kabartma tozu
Kreması icin:
3 su bardagı süt
2 çorba kasığı un
1 çorba kasığı nişasta
Yarım su bardagı toz seker
1 yumurta sarısı
1 vanilya
1 kasık margarin
Üzeri icin:
1 paket çikolata  
Hındıstan cevizi
Yapılışı:
Yumurtaları kırıp toz sekeri eklıyoruz. Iyıce cırptıktan sonra sıvıyagı ve vanilyayı ekliyoruz. Suyu ve kakaoyu ekledikten sonra unu ve kabartma tozunu ustune eliyoruz. Akışkan bir kıvama gelene kadar cırpıp tepsiye yağlı kağıt serip harcı ustune döküyoruz. 170 derecelik fırında  yaklaşık yarım saat pişiriyoruz. Icıne çatal batırıyoruz hamur bulasmıyorsa kek pişmiş demektir.
Krema icin süt, seker,un,nişasta,yumurta ve vanilyayı ıyıce cırpıp ocağa alıyoruz. Hıc durmadan karıştırarak kaynayana kadar pişiriyoruz. 
Margarını de ıcıne atıp ateşten alıyoruz.
Kek soğuduktan sonra kalıp yada su bardagıyla kucuk yuvarlaklar seklınde cıkarıyoruz.
Kremadan 3 kasık ayırıp kenarda bekletiyoruz.
Keklerin ustune ıkı kasık surup ustune bır parça daha kapatıyoruz. Hepsi bitene kadar aynı sekilde aralara krema koyup kapatıyoruz.
Kenardakı kremaya 1 çay bardagı kadar süt koyup sulandırıyoruz. 
Keklerin kenarını süte batırıp sonra hındıstan cevizine buluyoruz.
Cıkolatayı da kaynayan çay suyunun buharında cam bır tabakta eritip keklerin ustune döküyoruz. 
Cıkolata yoksa çikolata sosu da aynı işlemi görür.
Isteğe bağlı olarak hazır pasta süsü de serpilebilir.
Afiyet olsun

0 yorum oku/yaz:

Yorum Gönder

Fikirleriniz bizim için önemli

 

SEVGİM MUTFAK COPYRIGHT©2014-2015. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. WEB TASARIM:BELLA DESIGN