1 buçuk su bardagı seker
3 yumurta
1 su bardagı süt
1 vanilya
2 su bardagı ıspanak yaprağı
Yarım su bardagı sıvıyag
Bır buçuk paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri icin:
2 paket vanilyalı krem santi
1 buçuk su bardagı süt
Yapılışı:
Ispanagın yapraklarını ıyıce yıkayıp süzdükten sonra blenderdan geçiriyoruz. Yumurtayla şekeri bir kapta ıyıce cırpıp ıcıne sütü vanılyayı ve yağı ekleyip ıyıce cırpıyoruz. Ispanagı da ekledıkten sonra unu ve kabartma tozunu ekleyıp akışkan bir kek hamuru elde edene kadar karıştırıp 170 derecelik fırında 40 dakika pişiriyoruz. Pişene kadar krem santiyi de cırpıp dolaba atıp soğutuyoruz. Kek soğuduktan sonra kenarlarını biraz kesip üstünü süslemek icin ayırıyoruz. Krem santiyi sürüp ustune kestiğimiz keki ufaltıp serpiyoruz ve servis ediyoruz.
0 yorum oku/yaz:
Yorum Gönder
Fikirleriniz bizim için önemli