250 gram kıyma yada kavurma
1 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
Yarım demet taze soğan
2 yemek kasığı domates salçası
1 çorba kasığı biber salçası
3 cay bardagı kısırlık bulgur
5 su bardagı kaynar su
2 çorba kasığı toz sumak
Yarım cay bardagı sıvıyag
Pul biber
Karabiber
Tuz
Yapılışı:
Kuru soğanı cok kucuk dograyıp
Sıvıyagla derin bir tencerede pembelesene kadar kızartıyoruz.
Ustune kıymayı ekleyıp suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
Pul biber karabiber ve tuz atıp karıstırıyoruz.
Üzerine salçaları ekleyıp kokusu çıkana kadar kızartıyoruz.
Kısırlığını ekleyıp toz sumagını ve limon suyunu döküp kaynar suyu eklıyoruz.
Tadına bakıyoruz bulguru pişene kadar suyunu cektıkce kaynar su eklıyoruz.
Piştikten sonra yeşillikleri dograyıp ustune ekliyoruz.
2 dakika kaynatıp altını kapatıyoruz.
0 yorum oku/yaz:
Yorum Gönder
Fikirleriniz bizim için önemli