Orman kebabı

Malzemeler:
Yarım kılo kusbasılık et
2 adet patates
2 adet havuc
1 adet soğan
1 su bardagı bezelye
2 diş sarımsak
Yarım cay bardagı sıvıyag
1 çorba kasıgı domates salcası
1 tatlı kasıgı biber salcası
2 cay kasıgı karabiber
1 cay bardagı et suyu
Tuz.
Yapılışı:
Elerimizin üzerine 2 su bardagı su bır tutam da tuz atıp duduklu tencerede 20 dakıka pişiriyoruz.
Etin üstünde kalan sudan bır cay bardagı kadar alıp ıcıne salçayı koyarak sos halıne getiriyoruz.
Etimizi tepsıye alıyoruz.
Patates ve havuçları büyükçe dogruyoruz.
Soğanı da yemeklık dogruyoruz.
Sebzeleri Et'lerin ıcıne katıp karabıber serpiyoruz.sarımsakları dograyıp eklıyoruz.
Salçaları ve sıvıyagı da boşaltıp harmanlıyoruz.uzerini folyoyla kaplayıp 250 derecelik fırına atıp yarım saat pişiriyoruz. 
Fırından çıkarıp konserve bezelyemızı ekleyıp tekrar fırına yolluyoruz.
20 dakıka daha pişirip fırından çıkarıyoruz.

Not:
Bezelyeler tazeyse dıger sebzelerle bırlıkte konulur. 
Afiyet olsun.


0 yorum oku/yaz:

Yorum Gönder

Fikirleriniz bizim için önemli

 

SEVGİM MUTFAK COPYRIGHT©2014-2015. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. WEB TASARIM:BELLA DESIGN