Sac tava

Malzemeler:
Yarım kilo dana dana eti
3 adet yeşil sıvrı biber
3 adet kırmızı biber
1 bas kuru soğan
7 adet domates
Yarım çay bardagı sıvıyag
Pul biber 
Karabiber
Tuz
Isot 

Yapılışı:
Etleri kucuk kucuk dograyıp sac tavamıza alıyoruz. Suyunu çekince
Tuz atıp tekrar bıraz su ekleyıp pişiriyoruz. Suyunu tekrar cekınce yağını koyup yemeklik dogradıgımız soğanı ekleyıp beraber kavuruyoruz.
Bıberleri de kucuk kucuk dograyıp tavaya alıyoruz. 
En son soyup dogradıgımız domatesleri de tavaya alıyoruz.
Pul bıber karabiber ve tuzunu atıp pişirıyoruz. 
Istege gore lavas ekmekle susleyebılırız.
Afıyet olsun


0 yorum oku/yaz:

Yorum Gönder

Fikirleriniz bizim için önemli

 

SEVGİM MUTFAK COPYRIGHT©2014-2015. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. WEB TASARIM:BELLA DESIGN