Karnıyarık

Malzemeler:
8 adet kemer patlıcan
Yarım kilo kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet domates
4 adet biber
Bir bağ maydanoz
1 çorba kasığı domates salçası
1 tatlı kasığı biber salçası
4 adet sarımsak
Karabiber 
Pulbiber
Yarım çay bardagı sıvıyag
Tuz
Bes türlü baharat
Sosu icin:
1 çorba kasığı domates salçası
3 su bardagı sıcak su
Kızartmak icin:
Sıvıyag
Yapılışı:
Patlıcanları şekildeki gibi soyup kesik atıyoruz. Patlıcanların ıcını soydugumuz sarımsakla ovuyoruz içli ve dıslı olarak. 
Soğanları rondodan geçirip sıvıyagla tavaya koyup pembelesene kadar kızartıyoruz. Sonra ıcıne kıymayı koyuyoruz. Bir tutam tuz atıp bırlıkte kavuruyoruz. Suyunu ıyıce çekince ıcıne salçaları ve baharatlarını ekliyoruz. Altını kapatmaya yakın ince ince dogranmıs maydanozları ekliyoruz. Bıraz karıştırdıktan sonra ateşten alıp soğumaya bırakıyoruz. 
Patlıcanları kızartıp tepsiye alıyoruz ve soğumasını bekliyoruz. Soguyunca ıcını kasıkla kayık seklinde acıyoruz ve harçla dolduruyoruz. 
Sosu ıcın de sıcak suyla salçayı ıyıce cırpıyoruz.
Tepsıye dızdıgımız patlıcanlarımızın ustune bıberlerı ve domatesleri dılımleyıp koyuyoruz. Isteğe gore patates de konulabılır. 
En son sosunu ustune döküp 200 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz. 
Afiyet olsun



0 yorum oku/yaz:

Yorum Gönder

Fikirleriniz bizim için önemli

 

SEVGİM MUTFAK COPYRIGHT©2014-2015. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. WEB TASARIM:BELLA DESIGN