Zingil

Malzemeler:
1 cay bardagı sut
2 yumurta
Yarım cay bardagı su
Bır cimdik tuz
1 paket kabartma tozu
Yaklaşık 2 su bardagı un
Kızartmak ıcın:
Sıvıyag
Şerbeti icin:
2 su bardagı seker
2 su bardagı su
1 tatlı kasıgı lımon suyu
Yapılışı:
Şerbetimizi ocağa alıp 20 dakıka kaynatıyoruz.
Balkona bırakıp soğutuyoruz.
Yumurtaları cırpıp bır cimdik tuz atıyoruz.
Icıne sutu ve suyu ılave edıyoruz.
Unu ve kabartma tozunu da ekleyıp kek hamuru kıvamına gelene kadar karıstırıyoruz.
Yağımızı ıyıce kızdırıp kasıkla veya sıkacakla hamurumuzu kızartıyoruz. 
Kızardıktan sonra şerbetin icine atıp yaklaşık yarım saat bekletıp servis edıyoruz.
Afıyet olsun


0 yorum oku/yaz:

Yorum Gönder

Fikirleriniz bizim için önemli

 

SEVGİM MUTFAK COPYRIGHT©2014-2015. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. WEB TASARIM:BELLA DESIGN