Kıbrıs tatlısı

  • Malzemeler;
  • 3 adet yumurta
  • yarım su bardağı şeker
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • bir paket kabartma tozu

Kreması için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Şerbeti için

  • 2 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya.                                    


Yapılışı;
Şerbetimiz icin şekerle suyu tencereye alıp yaklasık 20 dakıka kısık ateşte kaynatıyoruz.
Altını kapatıp vanilyayı ekleyıp karıstırıyoruz.
Soğuması icin balkona bırakıyoruz.

Kekimiz ıcın yumurta ve sekeri cırpıyoruz.
Yağımızı, galeta ününü ve hındıstan cevizini ekleyıp karıstırıyoruz.
Kabartma tozunu da ekleyıp cırpıyoruz.
170 dereceli fırında yaklasık 30 -35 dakıka pişiriyoruz.
Fırından çıkarınca soğuk şerbeti uzerine döküyoruz.


Kreması ıcın sutu,nişastayı,vanilyayı ve sekeri sogukken karıstırıp ocağa alıyoruz.
Sureklı karıştırarak kaynatıyoruz.
Ocaktan alıp ıcıne toz krem santiyi ekleyıp blenderdan geçiriyoruz.
Kekimizin uzerine surup buzdolabında en az ıkı saat bekletıp servis ediyoruz.
Afiyet olsun.

0 yorum oku/yaz:

Yorum Gönder

Fikirleriniz bizim için önemli

 

SEVGİM MUTFAK COPYRIGHT©2014-2015. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. WEB TASARIM:BELLA DESIGN