Pirincli işkembe dolması

Malzemeler;
Ikı su bardagı pirinç
250 gram et
Yarım bağ maydanoz.
1 tatlı kasıgı pulbiber
1 cay kasıgı karabiber
Bır tutam tuz.
2 kılo ıskembe
Yapılışı;
Temizlenmiş işkembelerimizi 4 parmak büyüklüğünde kesip ıkı kenarını dikiyoruz.
Pirincimizi yıkayıp derın bır kaba alıyoruz.
Icıne kucuk kucuk dogradıgımız etleri eklıyoruz.
Maydanoz ve baharatlarımızı da ekleyıp karıstırıyoruz.
Tuzumuzu serpiyoruz.
Her parçaya ıkı kasık  pirinç doldurup dıger kenarını da dikiyoruz.
Duduklu tencereye alıp üzerini ıkı parmak gecene kadar sıcak su eklıyoruz.
Duduklu tencerede 30 dakika pişirip servis ediyoruz.
Afiyet olsun


0 yorum oku/yaz:

Yorum Gönder

Fikirleriniz bizim için önemli

 

SEVGİM MUTFAK COPYRIGHT©2014-2015. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. WEB TASARIM:BELLA DESIGN