125 gr tereyagi
4 yemek kasıgı siviyag
2 yumurta (birinin sarisini ustu icin ayirıyoruz)
bir tatli ks seker
bir tatli kasigi tuz
ceviz buyuklugunde yas maya
yaklasık 3 su bardagı un
Iç harcı ıcın;
Peynır
Maydanoz
Yapılışı;
Mayayı kâseye alıp seker serpiyoruz.
Yarım cay bardagı ılık su koyup kabarmasını beklıyoruz.
Yumurtamızı,sıvıyag ve tereyagını karıştırma kabına alıp yoguruyoruz.
Tuz ve mayayı eklıyoruz.
Unumuzu ekleyek yumuşak bır hamur elde edene kadar yoguruyoruz.
Hamurumuzu mayalanması ıcın kabarana kadar bekletiyoruz.
Peynırı rendeliyoruz.
Maydanozu da dograyıp harcımızı karıstırıyoruz.
Hamurumuz mayalanınca ıcıne peynır harcı koyup kapatıyoruz.
Yumurtamızı suruyoruz.
200 dereceli fırında yaklasık 40 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
0 yorum oku/yaz:
Yorum Gönder
Fikirleriniz bizim için önemli