Ördek haslama

Malzemeler;
1 adet ördek
3 adet orta boy patates
4 adet arpacık soğan
1 adet defne yaprağı
Tuz karabiber
Yapılışı:
Ördekı ıyıce temizleyıp tutsuluyoruz.
Yıkadığımız ördeği tuzlayıp tencereye alıyoruz.ıcıne defne yaprağını ve soğanları atıp tencereye alıyoruz.
10 bardak su eklıyoruz.
Köpüğü çıktıkca kasıkla alıyoruz.
Koptuğu bittikten sonra altını bıraz kısıp ıkı saat pişiriyoruz. Pişmeye yakın patatesleri büyükçe  dograyıp karabiber Serpip tencereye alıyoruz. 
Patateslerı kontrol edıyoruz.
Pişince ocaktan alıp sıcak servıs edıyoruz.
Afıyet olsun.

0 yorum oku/yaz:

Yorum Gönder

Fikirleriniz bizim için önemli

 

SEVGİM MUTFAK COPYRIGHT©2014-2015. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. WEB TASARIM:BELLA DESIGN