Sehriyeli etli pilav

Malzemeler;
1 su bardagı pirinç
250 gram dana eti
2 yemek kasıgı arpa sehriye
4 yemek kasıgı sıvıyag
Tuz
Yapılışı;
Etimizi yayvan bir tencereye alıp ocağa alıyoruz.
Suyunu Salıp cekene kadar pişiriyoruz.
Sonra tuz Serpip üzerini bir parmak geçecek kadar su eklıyoruz.
Pişene kadar suyunu cektıkce kaynar su eklıyoruz.
Suyunu çekince 2 kasık sıvıyag ekleyıp bıraz kızartıyoruz.
Sonra etımızı bir tabağa alıp kalan yağı tavaya alıyoruz.
Sehrıyeyi kızartıp yıkadığımız pirinci ekliyoruz.
Bıraz çevirdikten sonra eti de icine katıp 2 bardak sıcak su ekleyıp altını kısıyoruz ve suyunu cekene kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.


0 yorum oku/yaz:

Yorum Gönder

Fikirleriniz bizim için önemli

 

SEVGİM MUTFAK COPYRIGHT©2014-2015. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. WEB TASARIM:BELLA DESIGN