10 adet mantar
1 orta boy soğan
3 kasık un
1 su bardagı sut
4 su bardagı sıcak su
3 kasık sıvıyag
1 corba kasıgı tereyağı
1 cay kasıgı pulbiber
Tuz karabıber
Yapılışı:
Mantarları kucuk kucuk dograyıp tavaya alıyoruz.
Ikı dakıka pişirip yağımızı ve incecik kıydığımız soğanları ekliyoruz.
Bıraz pembelesince unumuzu eklıyoruz. Karabiber serpiyoruz.
Unun kokusu çıkınca sütü azar azar ılave ediyoruz.
Suyumuzu da ilave edip on dakıka kaynatıp altını kapatıyoruz.
Tereyağımızı eritip ıcıne pul biberi attıktan sonra çorbamızın uzerıne gezdiriyoruz.
Afiyet olsun
0 yorum oku/yaz:
Yorum Gönder
Fikirleriniz bizim için önemli