Mumbar

Malzemeler;
1 kilo kucuk bas hayvanın bağırsağı
2 su bardagı bulgur
250 gram kucuk dogranmıs et
1 tatlı kasıgı tuz
1 cay bardagı sıcak su
Pulbiber
3 corba kasıgı sıvıyag
Yapılışı;
Bagırsaklarımızı ıyıce yıkayıp dezenfekte ettikten sonra leğene alıyoruz.
Bulgurumuzu ve etımızı karıştırma kabına alıp uzerine diğer malzemeleri eklıyoruz.
Bagırsaklarımızı dolduruyoruz.
Tersinin duz tarafına degmemesine dıkkat ediyoruz.
Doldurduktan sonra tekrar tuzlu suyla yıkayıp uzerine gecene kadar su dolduruyoruz.
Duduklu tencereye koyup 20 dakıka pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

0 yorum oku/yaz:

Yorum Gönder

Fikirleriniz bizim için önemli

 

SEVGİM MUTFAK COPYRIGHT©2014-2015. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. WEB TASARIM:BELLA DESIGN