Sumaklı lahana sarması

Malzemeler:
Kucuk bır bas lahana sarması
2 su bardagı pirinç
1 corba kasıgı domates salcası
1 corba kasıgı biber salcası
3 domates
Yarım bağ maydanoz
2 corba kasıgı toz sumak
Yarım cay bardagı nar ekşisi
Tuz
Karabiber
Kuru reyhan
1 cay bardagı sıvıyag
Yapılışı:
Lahanamızı dörde bölüp haslıyoruz.
Süzgece alıp suzduruyoruz.
Daha sonra sarılabılecek sekılde kesıp parçalara ayırıyoruz.
Karıştırma kabına domatesleri soyup dogruyoruz.
Üzerine salçaları ve baharatları eklıyoruz.
Salçanın tuzuna gore haricimizin tuzunu ayarlıyoruz.
Pirinci de yıkayıp ekledıkten sonra sumagımızıeklıyoruz.
Nar ekşisi ve Yag Serpip karıstırıyoruz.
En son maydanozumuzu da eklıyoruz.
Sarıp tencereye alıyoruz.
Ocağa alıyoruz.
Üzerine bıraz Yag ve tuz Serpip üzerinde su görünene kadar kaynar su döküp tabak gıbı bır ağırlık koyuyoruz.
Kapağını kapatıp orta harlı ateşte on dakıka pısırıp altını kısıyoruz ve suyunu cekene kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun




0 yorum oku/yaz:

Yorum Gönder

Fikirleriniz bizim için önemli

 

SEVGİM MUTFAK COPYRIGHT©2014-2015. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. WEB TASARIM:BELLA DESIGN