Leopar kurabiye

Malzemeler;
1 yumurta 
1 buçuk su bardagı pudra sekeri
1 cay bardagı buğday nişastası
150 gram margarin
1 paket vanilya
3 kasık kakao
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un( yaklasık 3 buçuk su bardagı)
Yapılısı:
Kakao hariç butun malzemelerimizi karıstırıp yumuşak bır hamur yapıyoruz.
Kucuk bır mandalina ve onun yarısı kadar bir tane daha beze ayırıyoruz.
En kucuk bezenin uzerine yarım kasık kakao ve birkaç damla sıvıyagı gezdırıp acık kahverengi bır hamur yapıyoruz.
Mandalina büyüklüğündeki hamura da kalan kakaoyu ekleyıp yıne biraz sıvıyag ekleyıp yoguruyoruz.
Küçük bezeyi uzun bır serıt yapıyoruz.
Koyu renkli hamurumuzu da açıp oval hale getiriyoruz ve az Kakaolu hamuru ıcıne koyup rulo yapıyoruz.
Once halka halka kesıp ıkıye yada dörde bölüyoruz.
Beyaz hamuru merdaneyle açıp Kakaolu parçaları resımdeki gıbı dağıtıyoruz. 
Cay bardagıyla kesıp tepsıye alıyoruz.
160 derecelik fırında yaklasık yarım saat pişiriyoruz. Afiyet olsun.





0 yorum oku/yaz:

Yorum Gönder

Fikirleriniz bizim için önemli

 

SEVGİM MUTFAK COPYRIGHT©2014-2015. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. WEB TASARIM:BELLA DESIGN