Patatesli cerkez mantısı

Malzemeler;
Icı ıcın;
2 adet orta boy patates
1 kucuk bas sogan 
2 corba kasıgı sıvıyag
Tuz karabıber
Pulbiber
Hamuru ıcın;
1 yumurta 
Tuz aldıgı kadar un ve su
Uzerı ıcın;
1 kase yogurt
Sarımsak
1 corba kasıgı tereyagı 
Pulbıber

Yapılısı;
Patateslerımızı haslıyoruz.
Soganımızı ıncecık kıyıp sıvıyagda cevırıyoruz.
Haslanmıs patateslerı de ıcıne katıp baharat ve tuzunu eklıyoruz.
Altını kapatıp sogumaya alıyoruz.
Hamurumuzu hazırlamaya baslıyoruz.
Yumurtayı derın bır kaba kırıp uzerıne tuz serpıyoruz.
1 cay bardagı ılık su koyup yavas yavas un ekleyerek sert bır hamur yqpıyoruz. 
Hamurumuzu orta kalınlıkta acıp cay bardagıyla kesıyoruz.
Icıne bırer cay kasıgı patates harcı koyup kapatıyoruz.
Fokur fokur kaynattıgımız suya atıp pişiriyoruz.
Suzgece alıp suzuyoruz.
Yogurdumuzu da ıyıce cırpıp dovdugumuz sarımsakları eklıyoruz.
Suzulen mantımızı tabaga alıp yogurt gezdırıyoruz.
Yag ve pulbıberı yakıp uzerıne gezdırıyoruz.
Afıyet olsun




0 yorum oku/yaz:

Yorum Gönder

Fikirleriniz bizim için önemli

 

SEVGİM MUTFAK COPYRIGHT©2014-2015. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. WEB TASARIM:BELLA DESIGN