1 bucuk su bardagı un
1 cay bardagı sıvıyag
Yarım paket margarın
1 su bardagı toz seker
3 su bardagı su
1 cay bardagı kadar taze tuzsuz peynır veya dil peynırı
Yapılışı;
Helvamızın once serbetını hazırlıyoruz.
Sekerle suyu bı tencerede kaynatıp bekletıyoruz.
Daha sonra yaglarımızı celık tencerede erıtıp unu eklıyoruz.
Iyıce pembelesene kadar kavuruyoruz.
Pembeleştıkten sonra peynırını ekleyıp bır ıkı kez karıstırıyoruz.
Serbetını de ekleyıp durmadan cekene kadar karıstırıyoruz.
Altını kapatıp 10 dakka dınlendırıp servıs edıyoruz.
0 yorum oku/yaz:
Yorum Gönder
Fikirleriniz bizim için önemli